Menu Sluiten

Duurzaamheid

Duurzaamheid klinkt misschien als een saai begrip, maar is met de dag belangrijker dan ooit. Steden stromen over door toeristen waardoor de lokale cultuur flink te verduren krijgt, klimaatverandering zorgt ervoor dat er steeds minder bergen zijn om overheen te skiën en woorden als ‘vliegschaamte’ komen steeds vaker voor. Reizen en toerisme kan zeker op een duurzame manier gebeuren. Deze pagina staat in het teken van alles wat met duurzaam toerisme te maken heeft.

Tijdens mijn studies in zowel Wageningen, Breda en Tarragona kwam duurzaamheid in combinatie met ruimtelijke ordening, toeristische ontwikkeling en de natuurlijke omgeving vaak aan bod. Voor mij is het dus vanzelfsprekend om te schrijven over dit thema en het saaie stigma een beetje er vanaf te halen. Duurzaam reizen is hip!

Ook dichtbij huis zijn er tal van bestemmingen waar je je reishartje op kunt halen. En het voordeel? Geen lange reistijden en beter voor het milieu. Ontdek de pareltjes van Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

%d bloggers liken dit: