Menu Sluiten

Placemaking

Placemaking vind ik één van de interessantste begrippen die er bestaat. De creatie van een plek of  landschap waarbij je daar betekenis aan geeft door verbinding te zoeken met de gebruikers van de plek en de plek zelf. Mijn MSc-scriptie heb ik helemaal toegewijd aan dit concept, waardoor ik mezelf placemaking-guru kan noemen.

Als je om je heen kijkt, zijn er tal van plekken vol betekenis. Of het nu een nieuwe woonwijk, compleet ontworpen door bewust gebruik te maken van oudere architectuur (Brandevoort, Helmond); Of de High Line, die als een groene ader over een oude spoorlijn door het versteende Manhattan in New York loopt. Ook jouw directe leefomgeving is misschien wel ontworpen met het begrip placemaking in het achterhoofd.

Op deze pagina deel ik mijn interesses op het gebied van placemaking, maar ook zeker landschapsarchitectuur, sociale geografie, ruimtelijke planning en omgevingspsychologie. Hier kunnen we allemaal een beetje nerdy zijn over alles wat om ons heen gebouwd wordt.

Naast bloggen is één van mijn grootste hobby’s tekenen. Van pretparken tot hotels en van complete steden tot de schattigste parkjes. Lekker crea-bea met Kaaskop Abroad.

Het Alhambra is één van mijn lievelingsplekken om te komen. Het hele gebouw en omliggende wijken staan in het teken van de geschiedenis. Hier heersen de Moorse invloeden met een tikkeltje Spaanse flamenco en gratis tapasgerechten. Overal waar je loopt voel je deze sferen. Een prachtig stukje placemaking als je het mij vraagt. Dat konden ze vroeger zelfs al.

%d bloggers liken dit: