Menu Sluiten

Kaaskop in Fuerteventura: Hét strand van de Canarias

In deze eilandtoer-reeks hebben we onlangs één van de Canarisch Eilanden bezocht: Lanzarote Met zeven andere eilanden binnen de Spaanse eilandengroep is het wel leuk om de verschillen te ontdekken tussen die verschillende eilanden, want elke plek heeft zo zijn uniciteit. Ik ben zelf ooit op het eiland Fuerteventura geweest en daar gaan we in dit blog dus ook zeker verder op in.

Fuerteventura ligt onder Lanzarote en is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig of de boot vanuit andere eilanden. Ook dit Canarische eiland is een vulkanisch eiland, maar waar Fuerteventura binnen de Canarische Eilanden bekend om staat zijn haar stranden. Het is zand en zee op zijn best. Je kunt er een dag watersporten, een andere dag langs de eenzame kust van een ongerept strand struinen of genieten van de wonderlijke zonsondergang aan de oostkust van het eiland. Het wordt niet voor niets “La playa de Canarias” (strand van de Canarische Eilanden) genoemd. Laten we eens ontdekken wat het eiland met de meeste zonuren van Europa ons te bieden heeft.

Spookschip? Kaaskop Abroad (2005).

Het eiland is op het eerste gezicht een saai eiland dat weinig groen en cultuur bevat, maar als je iets dichter gaat kijken naar alle activiteiten die je hier kunt ondernemen ben je al snel verkocht. Mits je een zonaanbidder of waterrat bent(!). Binnen een half uur vliegen kun je maar liefst élke dag surfen op de stranden van Fuerteventura. Vooral in het noorden van het eiland – bij het gezellige stadje Corralejo – is er veel sterke wind. Hier kun je dus gemakkelijk golf-, wind- of kitesurfen. Vanuit dit stadje heb je een prachtig uitzicht op het kleine eilandje Los Lobos en zie je de vulkanen van Lanzarote uit de zee verrijzen. Vergeet ook zeker niet een surfles te nemen bij Rocky Point en verken de omgeving per fiets. Daarnaast kun je SUPpen (stand up paddling) op het prachtige Waikiki Beach.

Lekker strandravotten op Fuerteventura. Kaaskop Abroad (2005).

Als je de zee eventjes beu bent, raad ik je aan om het Jandia Nationaal Park te bezoeken. Dit ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland en hier liggen de gezellige badplaatsjes Morro Jable en Jandia in de buurt. Met de (huur)auto baan je je weg voort over de slingerwegen en hier kun je een prachtige wandeling maken door het nationale park. Onderweg rijd je nog langs La Pared (“De Muur”) wat vroeger het eiland in tweeën splitste. Fuerteventura was namelijk verdeeld over twee verschillende koninkrijken door een muur van maar liefst 5 kilometer lang. Tegenwoordig is die muur nergens terug te vinden, maar hier kun je wel genieten van geitjes, ravijnen en het traditionele boerenleven van Fuerteventura.

Het inmens mooie berglandschap van Fuerteventura! Kaaskop Abroad (2005).

Naast sportieve activiteiten staat het eiland vooral bekend om zijn prachtige stranden. De meest toeristische badplaatsen zijn Corralejo (surf walhallah), Jandia (all-inclusive resorts) en Caleta de Fuste (voor de gezinnen onder ons). Ook het plaatsje El Cotilla is een aanrader. Dit is een oud vissersdorpje en hier moet je daarom wel genieten van de heerlijkste vissen (op je bord of in de zee). Voor een spannende avond hoef je Fuerteventura niet te bezoeken, want het is dan ook niet zó toeristisch als andere Canarische Eilanden. Maar maak je niet druk: Je kunt Lanzarote binnen 20 minuten bezoeken per boot. Dit kost je 20EUR. Een combinatie van beide eilanden zou dus ideaal zijn, want dan heb je het avontuurlijke en relaxte van beide eilanden gecombineerd. Genieten op de Canarische Eilanden!

Geplaatst in Europa, Flamencoland-Pagina

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *