Menu Sluiten

Bucketlist van Kaaskop Abroad

brown leather duffel bag

Allemaal leuk en aardig die bestemmingen in de buurt van de afgelopen weken, maar we mogen er ook zeker aan toegeven dat we stiekem toch wel een bestemming ver van huis op onze bucketlist hebben. Ik denk dat iedereen namelijk wel eens heeft gedroomd over die ene reis die ze altijd al eens willen maken. Het maken van bucketlists kan je in ieder geval helpen om die dromen concreter te maken, waardoor je – uiteindelijk – op jouw droombestemming kunt drinken, dansen en de cultuur daar kunt verkennen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de plekken die bij jullie bovenaan jullie bucketlists staan. Misschien ben ik er ooit geweest en schrijf ik er speciaal voor jou een blog over. En als we beide die bestemmingen op onze bucketlists hebben staan, kunnen we onze reisdromen met elkaar delen. Ik begin. Neem jij daarna het stokje over?

Hier is in ieder geval mijn top 6-reizen:

Rondreis door Patagonië (Chili & Argentinië)

Voor de meeste mensen is het geen verrassing, maar ik ben een enthousiasteling over de Spaanse taal -en cultuur. Landen als Argentinië, Chili en Spanje zijn daarom ook landen waar ik veel interesse in heb. Waarom staat een rondreis door Patagonië dan juist op nummer 1? Ik heb Argentinië en Chili al meerdere keren mogen ontdekken in films, reisboeken en hun diverse keukens. Als ik dan kijk naar de verschillende landschappen die deze landen rijk zijn, verbaas ik me toch elke keer weer: Gigantische ijsplateau’s, enorme bergketens van de Andes, uitgestrekte prairies, pampa’s en woestijnen én steden waar je U tegen zegt; Buenos Aires wordt niet voor niets het Parijs van het zuiden genoemd. Je kunt er binnen één rondreis skiën in Bariloche, orka’s spotten in Mar del Plata, een Arctische expeditie volgen naar Kaap Hoorn en niet veel later de gigantische, tropische Iguazu-watervallen naar beneden zien storten. De diversiteit, gastvrijheid en pracht en praal van zowel Chili als Argentinië zorgen er dus voor dat deze twee landen op mijn nummer 1 staan. Hopelijk tot ooit!

Van Tequila naar Koffie (Deel Latijns-Amerika)

Om nog aan te haken op mijn liefde voor de Spaanse taal -en cultuur zet ik deze rondreis op de tweede plek van mijn bucketlist. Ik ben al in Mexico, Costa Rica en (een klein deel) van Panama geweest en dit ervaar ik als de mooiste bestemmingen die ik in mijn leven heb mogen bezoeken. Samen met mijn gezin genoten we van de spontaanste locals, het lekkerste eten en de prachtigste jungles en stranden. Toch heb ik Mexico nog lang niet helemaal gezien, want het land is geweldig groot. Mij lijkt de miljoenenstad Guadalajara – hét epicentrum van de Tequila – daarom ook fantastisch om te bezoeken. Via Mexico-Stad en het zuidwesten van Mexico wil ik door naar de Guatemalteekse grens om de rest van Centraal-Amerika te ontdekken. Hoewel veel mensen zeggen dat het hier minder veilig is, wil ik toch de sfeer proeven die de landen Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua te bieden hebben. Naast mijn liefde voor tequila heb ik een liefde voor koffie leren te ontwikkelen (om me wakker te houden tijdens het schrijven van mijn thesis); En dan kun je natuurlijk geen betere plek bedenken dan Colombia en Ecuador. Deze twee enorme Zuid-Amerikaanse landen hebben een grote diversiteit aan natuur en cultuur, waardoor het perfecte bestemmingen zijn om deze lange rondreis mee af te sluiten. Hopelijk tot ooit!

Eilandhoppen in de Caraïben

Niet veel verder van de vorige bucketlist bestemming liggen de Caribische eilanden. De sferen van Aruba, Bonaire en Curacao hebben veel indruk op mij gemaakt en daarom zou ik graag meerdere eilanden willen ontdekken. Ook de filmreeks Pirates of the Caribbean stimuleert mijn reiskriebels om dit deel van de wereld verder te ontdekken. Ik denk dan aan het authentieke en terug-in-de-tijd Cuba, het vrolijke Saint Lucia of het overige Nederlandse deel van de Caraïben Saba, Sint-Maarten en Sint-Eustatius. Heerlijk dansen op de ritmes van de salsa of met de blote voeten in het anijswitte zand; Wat kijk ik er nu al naar uit. Hopelijk tot ooit!

Noord-Iberië (Portugal & Spanje)

Natuurlijk zijn er ook plekken die iets dichterbij liggen die ik graag eens wil bezoeken. Het noordelijke deel van Spanje en Portugal lijken me beide geweldige plekken om eens te verkennen. Het Spaanse deel wordt ook wel “España Verde” genoemd, doordat het er veel regent en de natuur felgroen van kleur is. Met steden als Santander, La Coruña, Gijon, Bilbao en Santiago de Compestela lijkt mij dit deel van Spanje heel interessant. In de voetsporen van de pelgrims tijdens het bewandelen van de Camino de Santiago en met de vissersboot langs de stijle kliffen van Cantabrië: Mij wél bellen. Ook het noordelijke deel van Portugal lijkt me leuk om ooit te ontdekken, want hier heeft veel geschiedenis afgespeeld en mensen vertellen mij dat Porto een heerlijke stad is om te bezoeken.  Hopelijk tot ooit!

Roadtrip door de Alpen (Zwitserland-Oostenrijk- Italië-Slovenië)

Elk jaar weer keren we terug naar het o-zo-vrolijke Westendorf in de Oostenrijkse Alpen. Maar wat zou ik toch graag andere (ski-)bestemmingen in dit Europese berggebied willen ontdekken. Met Zwitserse -en Oostenrijkse steden als Geneve, Zürich, Innsbrück en Graz; Over de prachtige, Italiaanse bergtoppen in de Dolomieten; En met als eindpunt op Lake Bled, in Slovenië. Deze multiculturele reis door zowel Germaanse, Romaanse en Slavische landen lijkt voor mij een perfecte optie. Hopelijk tot ooit!

Langs Drie Zeeën (Roemenië-Bulgarije-Turkije-Georgië-Iran)

Ik weet oprecht niet hoe ik ooit tot stand ben gekomen om deze route te bedenken, maar het leidt langs een aantal bestemmingen die ik toch wel echt graag wil zien in mijn leven. Ik ben vooral nieuwsgierig naar Roemenië, omdat het Romaanse land compleet omringt is door Slavische volkeren en hierdoor een hele aparte cultuur is gevormd. Ook vind ik het wel spannend om het kasteel van Dracula te bezoeken. Hopelijk bijt hij me niet. Via Bulgarije, het Turkse Istanboel en de binnenlanden van Georgië kom ik uiteindelijk aan in Iran. Veel van jullie zullen denken; Huh? Iran? Ja! Ik heb voor het vak Nederlands ooit een boek gelezen – Het Huis van de Moskee (aanrader!) – en toen heb ik me geënthousiasmeerd over Iran. Toen ik laatst de documontairereeks Onze Man in Teheran keek, was het de druppel: Ik moet en zal ooit Iran bezoeken. Het staat compleet averechts de bestemmingen die ik al heb bezocht, maar de Perzische cultuur en zijn landschappen interesseren me ontiegelijk. Hopelijk tot ooit!

En, weet jij al wat er op je bucketlist staat? Mijn tip: Schrijf op wat er in je op komt bij het denken aan vakantie en alle fijne vlindertjes in je buik die je bij dat gevoel krijgt. Als je het echt niet weet en je hebt reisinspiratie nodig, dan heb ik een aantal tips om jouw volgende vakantiebestemming te kiezen:

  1. Klik hier en zie waar het lot je naartoe brengt.
  2. Hang een wereldkaart op en gooi er met een dartpijl naartoe. Waar de dartpijl raakt, is de volgende vakantiebestemming voor jou.
  3. Sla de wereldatlas of een ander willekeurig reisboek open en steek je vinger willekeurig in de zijkant van het boek. De pagina waar je vinger op ligt, is het startpunt van je volgende vakantie.

Heb je de perfecte vakantie gekozen? Schroom dan niet om mij te contacteren en we gaan samen kijken naar jouw perfecte Reis op Maat. Veel voorpret toegewenst alvast!

Geplaatst in Uncategorized

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *