Menu Sluiten

Kaaskop gaat naar het Spaanse Catalonië: Ruta Tarragona

Terwijl ik ‘druk’ bezig ben met mijn nieuwe studie aan de Universitat Rovira i Virgili ben ik mezelf toch voornamelijk warm aan het maken voor mijn verblijf in Tarragona voor het komende half jaar. Omdat ik natuurlijk een influencer ben, wil ik jullie tot aan mijn vertrek (begin januari) mee op reis nemen naar mijn volgende tijdelijke ’thuis’.

In zeven etappes gaan we de Spaanse autonome provincie Catalonië verkennen als een heuse “Ruta Tarragona”. Ik vond dat ontzettend lekker bekken, dus hopelijk inspireert de naam van deze route jullie ook. Het grappige is dat voordat ik überhaupt in Valencia ging wonen in 2016 ik alleen maar Catalonië en de Canarische eilanden had bezocht.  Dus voor mij is Catalonië zeker een nostalgische bestemming. Met de heerlijkste stranden, mooiste steden en indrukwekkende drijfveren om toch een onafhankelijke cultuur te worden van Spanje is het in ieder geval een prachtige plek om een vakantie te vieren.

Ik heb een reisroute voor jullie in elkaar geknutseld langs de allerleukste plekken langs de Ruta Tarragona om ons allemaal klaar te stomen voor mijn vertrek. Grapje, natuurlijk. De vorige keer dat ik voor een aantal maanden verkaste naar Spanje mistte weinig vrienden me, omdat “je toch altijd zo aanwezig bent op sociale media”. Ik weet het, ik weet het. Die jeugd van tegenwoordig ook hé? Enfin, van je vrienden moet je het hebben. Menig weten ze dat ze een tijdelijk vakantieadresje hebben van januari tot juni.

De Ruta Tarragona met de fantastisch amateuristische ontwerpkunsten van mijzelf.

We beginnen de reis met het bestieren van de enorme pieken van de Spaanse Pyreneeën, waar we een klein bezoek brengen aan het allerschattigste bergstaatje Andorra. Hier mountainbiken we door de bergen en wagen we een kanotochtje over de bergriviertjes. Ik vind het belangrijk om onze reis heel sportief te beginnen namelijk. Zoals jullie weten ben ik nog steeds single and ready to mingle, dus ik ben nu hard aan het sporten zodat de Spaanse mensen (hopelijk) op me zullen springen. Ontzettend benieuwd ben ik in ieder geval wel. Het werkt helaas niet mee dat er een McDonald’s op 5 minuten lopen van mijn campus in Vila-Seca zit. Vervelend, maar wel heel lekker.

Vervolgens gaan we op culturele toer naar het pittoreske Figueres waar een wel héél bekende kunstenaar vandaan komt. Weten jullie wie dat toevallig is? Een bezoek aan Girona mag daarbij ook zeker niet ontbreken als tussenstop naar de volgende bestemming, want daar gaat het er heftig aan toe: De zuipwalhalla’s Blanes en Lloret de Mar aan de Costa Brava. Wie weet komen we levend de kroegen uit en kunnen we toch nog even lekker uitbrakken op de stranden aan de Costa del Maresme en Costa Garraf. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar de gigantische metropool Barcelona om een tapasje te eten of een balletje te trappen op Camp Nou. Maar de kust zit vol met schattige en levendige dorpjes, dus we gaan dat ook maar eens verkennen voordat we onze reis vervolgen.

Van al dat strandhangen krijgen we het natuurlijk weer dorstig. Het is ook een hele bevalling om deze reis naar Tarragona vol te houden, dus we bezoeken één van de vele cava-proeverijen in het Catalaanse binnenland. Nadat we helemaal zijn gevuld met de alcoholische bubbeltjes komen we uiteindelijk uit in het prachtige Tarragona. My new casa! Ik heb verder nog geen huisvesting, maar ik kan altijd nog een mooie brug uitzoeken of simpelweg op het strand wonen. Nee, zonder ongein: Ik heb er ontzettend veel zin in om deze stad en de rest van de omgeving verder te verkennen en deze ‘local’ ervaringen met jullie te delen! Ook al ben ik al zeven keer in Salou/Cambrils geweest, vervelen zal het hier nooit.

En bij deze ben je uitgenodigd om met me mee te reizen de komende twee maanden via deze blogreeks Ruta Tarragona, maar het is ook net zo gemakkelijk om gezellig bij me op bezoek te komen in Tarragona zelf. Dan regel ik voor een heerlijke fles Cava om samen open te trekken en verkennen we samen de stad, het strand en de gezelligheid die Catalonië te bieden heeft.

Heb je al zin in de eerste blogbestemming? Tot volgende week!

Geplaatst in Europa, Flamencoland-Pagina

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *