Menu Sluiten

Kaaskop in Nevada: Gokken en (winter)sporten in The Silver State

Natuurlijk staat Nevada vooral bekend door zijn gokstad Las Vegas. En dat is niet voor niets, want deze stad is denk ik wel heel uniek over de hele wereld. Toch zijn er nog meer dingen te beleven en te ontdekken binnen de Amerikaanse “Silver State” en daar ga ik jullie mee naartoe nemen. Voor als het geld opraakt in Las Vegas is dit dus een prima blog. Daarnaast is Las Vegas een ontzettend leuke en opluchtende tussenstop tijdens je rondreis door dit deel van de Verenigde Staten. Nationaal park na nationaal park… Het wordt gewoon te veel. Tijd om deze miljoenenstad en de rest van Nevada eens goed te bezoeken. Lees je mee?

Las Vegas: De gok-oase in de Mojavewoestijn

Las Vegas is uniek in de wereld en daar zit zijn charme zeker in. De hotels langs de zeven kilometer lange “Strip” zijn gigantisch en gethematiseerd. Zo loop je vanuit de Eiffeltoren (Hotel Paris Las Vegas) langs de fonteinenshow van het Bellagio recht richting de Egyptische Pyramides (Luxor Hotel). Of neem een gondolaritje in The Venetian, rijd een ritje in de achtbaan bij Hotel New York-New York of bezoek het tropisch waterpark in Mandalay Bay. Wij sliepen in ieder geval in Mandalay Bay op de heenweg en Circus Circus op de terugweg (op de kampeerplek van de camper) tijdens onze roadtrip door de westelijke staten van de VS. De hotels zijn niet per se duur, want het meeste geld komt van de gokautomaten en gigantische shows die Las Vegas telt.

Las Vegas is ook pas een jonge stad die pas in 1905 werd gesticht. Het is frappant dat de neonverlichtingen vanuit de Mojavewoestijn al van ver zichtbaar zijn. Er wonen ook bijna een miljoen mensen in de agglomeratie van Las Vegas en de stad groeit alsnog. Het is een soort oase, maar dan gebouwd door mensen. Met fonteinshows, concerten van Celine Dion en Katy Perry, pretparken en, het allerbelangrijkst, de casino’s. Er zijn ook heel veel films opgenomen in Las Vegas waardoor de leut “What happens in Vegas, stays in Vegas” wereldberoemd is geworden. Weet jij al in welk hotel je gaat slapen?

Nevada: Van woestijnen tot besneeuwde bergen

https://stock.adobe.com/nl/images/beautiful-lake-tahoe-beach/53464123?prev_url=detail

Naast het gokparadijs van Las Vegas bestaat Nevada vooral uit zand. Tel die korrels maar even gedurende je rondreis door West-Amerika. Regen is er daarom ook zeldzaam, maar de bergtoppen van de Sierra Nevada zijn wél besneeuwd. Wist je dat een andere Sierra Nevada dicht bij huis ligt? In de Andalusische provincie Granada. Dat komt omdat ook Nevada vroeger door de Spanjaarden gekoloniseerd (Nieuw-Spanje). Later werd het deel van Alta California, dat uiteindelijk in Mexicaanse handen viel toen dit land onafhankelijk van Spanje werd in 1821. Niet veel later werd het door de Verenigde Staten geannexeerd. Las Vegas is ook Spaans en betekent “de weides”. Genoeg geschiedenis voor vandaag.

De Sierra Nevada kent een aantal grote bergtoppen die hoger zijn dan maar liefst 3000m, zoals de Charleston Peak (3633m) en de Boundary Peak (4005m). Zie die joekels maar eens te beklimmen. In de uitlopers van de Sierra Nevada liggen de stadjes Reno en Carson City, ook de hoofdstad van Nevada. Ik zou niet per se aanraden deze steden te bezoeken, maar ik raad je wel aan om eens een stop te maken bij Lake Tahoe. In de zomer kun je hier heerlijk in het heldere blauwe water zwemmen en misschien wel wat bruine beren spotten. Met de auto kun je de Lake Tahoe Scenic Byway berijden waardoor je het meer van verschillende kanten kunt bewonderen. In de winter is dit deel van de Sierra Nevada een geliefde wintersportbestemming. Het heeft pistes voor alle niveaus en in tegenstelling tot Europese bestemmingen zijn hier amper rijen voor de skiliften. Bestrom de pistes van South Lake Tahoe, Heavenly Lake Tahoe en Kirkwood mocht je dit deel van de Verenigde Staten in de winter bezoekt. Wat een contrast met de droge woestijnen in de rest van de staat.

Deze streek is trouwens ook heel gemakkelijk te combineren met de Amerikaanse staat Californië, waar je binnen een mum van tijd ook op één van de heetste plekken ter wereld kunt slapen: Death Valley. Wij sliepen in Furnace Creek voordat we Las Vegas bezochten, waarna je over de Hoover Dam in de Amerikaanse staat Arizona op avontuur gaat langs de Grand Canyon. Zeker een aanrader voor tijdens je rondreis door West-Amerika.

Geplaatst in Verenigde Staten & Canada

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *