Menu Sluiten

Kaaskop in quarantaine: Hoe breng je de zomer in huis?

De zon die schijnt,

de lucht is blauw,

coronavirus,

Verdwijn maar gauw.

De afgelopen weken hebben we natuurlijk allemaal nieuwe hobby’s ontwikkelt in het tuinieren, het bakken van die hele toffe cake of het re-designen van je gehele woonkamer. Naast dat ik de hele tijd bezig ben met het uitstellen van mijn scriptie ben ik natuurlijk ook flink bezig geweest met mijn nieuwe website, tekenen, trainen voor een prima quarantainebody en het kijken van vier seizoenen Velvet op Netflix.

Eigenlijk zou ik nu met mijn vriendinnetje Fabiënne W. nu al op een Vespa door de binnenstad van Napels touren met een pizza in de hand, maar dat was natuurlijk (en helaas) gecancelled. Omdat de zon nu al een aantal dagen flink op mijn bol schijnt en de rode verbrande gloed op mijn huid plaats maakt voor een heerlijke bruine tint, heb ik een aantal manieren voor jullie bedacht om het vakantiegevoel naar je eigen huis te halen.

Zintuigen stimuleren

Leuk album.

Er mag gelachen worden. Als ik echt even in een dipje zit dan ga ik met mijn bolletje in de zon zitten, smeer ik wat zonnebrand onder mijn neus en zet ik een afspeellijst aan die de geluiden van de zee door mijn oren laat zoemen. Soms hoor ik dan een tetterende dolfijn er doorheen, maar dat blijkt mijn moeder te zijn die me roept voor het avondeten. (Grapje, love you mama). Het komt er enerzijds op neer dat ik een rare gewoonte heb, maar anderzijds is het ook een tip voor jullie om je zintuigen extra te prikkelen. Zet je zwembadje op, pak een cocktail of eet die lievelingschips die je altijd alleen op vakantie mag eten van jezelf.

Vakantie in je keuken

Zijn je vakantieplannen gecancelled zoals bij mij? Haal je vakantieland dan naar je keuken. Zou je naar Japan gaan? Bestel heerlijke sushi bij je lokale restaurants of maak het zelf met je gezin. Een teug sake erbij en die karaokeavond komt vanzelf. Of zou je met de hele familie op Paasweekend gaan naar Duitsland? Zoek een heuveltje op in de buurt en rodel om de beurt van de berg af. Let op! Wel 1,5 meter afstand houden natuurlijk. Als je wat minder tijd, vrienden of budget hebt om een heel vakantieland naar je huis te halen, kun je ook een Napolitaanse pizza in de oven stoppen en een fles wijn in je eentje naar binnen klokken. Ik zeg Salute!

Mindset veranderen

Het is natuurlijk ontzettend jammer dat je vakantieplannen voor nu, en misschien ook wel voor in de zomervakantie, niet door kunnen gaan. Hopelijk heb je deze keer wél de annuleringsverzekering genomen die je altijd onzin vond. En tenzij je je vlucht bij RyanAir hebt geboekt (like me), zul je je welverdiende centjes zo snel mogelijk terugkrijgen na het invullen van je cancellation claim en het meermaals bellen van het callcenter.

Je kunt het geld dat je nu niet uitgeeft aan vakantie investeren in jezelf, of in die nieuwe designerbank die je onlangs in de Ikea hebt zien staan. Online kan gelukkig nog alles, en de zon schijnt als een gek op Moeder Aarde. Zo erg is het allemaal nog niet!

Erop uit

We mogen van geluk spreken dat we in Nederland nog redelijk vaak naar buiten mogen. Het is nu tijd om je eigen leefomgeving te ontdekken. Wandel door de wijken waar je nog nooit eerder bent geweest, beoordeel huizen op hoe lelijk/mooi ze zijn of pak je fiets en rijd een paar uurtjes door de bossen. Zo lang je alle regels van Rutte opvolgt is het, wederom, helemaal zo erg nog niet. En als je op de juiste tijden een rondje gaat lopen, hoef je niet te veel mensen te ontwijken. Ook de omslagfoto is genomen tijdens een van de wandelingen door het wonderskone Helmond. Letterlijk 300 meter vanuit je huis is het net zo mooi als op Ibiza. Alleen wat minder feest. Maar dan verwijs ik weer terug naar die teug sake uit Japan.

Mijn dagen zijn nu gevuld met het schrijven van mijn scriptieonderzoek, maar dat doe ik gewoon buiten in de zon met genoeg (= veel te veel) pauzes. Ik zal er nu maar aan gaan beginnen.. Ik zal jullie de komende tijd nog wel vervelen met verhalen om bij weg te dromen. Fijn Pasen!

Geplaatst in Uncategorized

Misschien is dit ook iets voor jou?

2 reacties

    • TimECvdl

      Lief Marina! Als je zelf een leuk onderwerp hebt waar je over wil lezen dan schrijf ik daar graag over. 🙂 Heel leuk dat je geniet van mijn leesvoer. Groetjes Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *