Menu Sluiten

Kaaskop in Ohio: (Ont)spanning opzoeken in de Buckeye State

De Amerikaanse staat Ohio is één van de staten waar menig Nederlander nog nooit van heeft gehoord en al helemaal niet op de reisplanning heeft staan. Toch is het een staat die je moet overwegen om mee te nemen tijdens je rondreis door het noordoosten van de Verenigde Staten of je Great Lakes Road Trip. Heb je moeite met het opstellen van zo’n rondreis? Schroom dan niet om een Reisadvies op Maat aan te vragen bij Kaaskop Abroad.

Ohio is gelegen aan Lake Erie en grenst aan de Amerikaanse staten Pennsylvania, West Virginia, Kentucky, Indiana en Michigan. In het najaar is Ohio nog prima te bezoeken, maar vanaf november is er veel kans op ijsstormen en regenbuien. De hele staat is van het uiterste noordoosten tot het uiterste zuidwesten in vijf uur te rijden, dus het is ook nog eens gemakkelijk om binnen een paar dagen de hele staat te bezoeken.

Hell Town: Durf jij hier naartoe te reizen?

Om in de griezelige sferen van Halloween te blijven, bezoeken we in dit blog een wel heel luguber plaatsje in de Amerikaanse staat Ohio: Hell Town. Het verhaal gaat dat de overheid van de Verenigde Staten ineens alle huizen van het kleine stadje Boston had ontruimd en een groot waarschuwingsbord werd neergezet op de entreeweg.

Tegenwoordig staat het plekje bekend als Hell Town en daarvoor gaan verschillende geruchten de ronde. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een chemische ramp is geweest, maar dit is echter nooit bewezen. Dit gerucht ging de ronde doordat Hell Town in het nationaal park Cuyahoga Valley ligt. De overheid wilde hier in de jaren tachtig een recreatiegebied openen en kochten veel grond op. Ze zetten borden met “no trespassing” rondom de ingangen van dit aangekochte gebied, omdat ze nog niet precies wisten wat ze met het recreatiegebied wilden doen.

Inwoners en bezoekers werden toch wel heel benieuwd naar dat ‘verboden gebied’. Wat zou daar te zien zijn dat wij niet mogen zien? Al snel kwamen daardoor geruchten over chemicaliën, het geluid van huilende baby’s en lijkwagens die inwoners van het stadje najagen.

Wat sowieso wél waar is, is dat het een verlaten spookstadje is geworden met vervallen huizen en een grimmige sfeer. Durf jij Hell Town in Ohio te bezoeken? In deze documentaire op Youtube kun je een bezoek aan Hell Town zelf met je eigen ogen meemaken, als je durft…:

Natuur in de Amerikaanse staat Ohio

Toch te spannend? Dan heb ik iets anders voor je in petto zodat je wél Ohio als onderdeel van je Amerikaanse rondreis aandoet. Daar waar het verboden stadje Hell Town ligt, ligt ook een groot National Park. In het Cuyahoga Vallet National Park kun je tijdens je Amerikaanse rondreis heerlijk hiken, kajakken, fietsen, paardrijden en zelfs wintersporten. Je vindt er mooie uitzichtpunten op de rest van het park en er zijn verschillende watervallen voor een beetje verfrissing.

Mijn grootste aanrader, eigenlijk bij elk Amerikaans Nationaal Park, is het bezoeken van het Visitor Center. Je komt hier de meeste informatie tegen en kunt aan de rangers vragen welke trails het beste bij je passen. Zo kun je bijvoorbeeld de Ledges Trail beklimmen die je langs rotswanden loodsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de Brandywine Gorge Loop en de gelijknamige waterval te bezoeken. Een wereld vol mogelijkheden!

Verder kenmerkt de Amerikaanse staat zich vooral door zijn uitgestrekte landschappen. Je komt ook overal wel een koe of kip tegen. Maar wat misschien het belangrijkste natuurlijke fenomeen in de staat Ohio is, is de rivier Ohio. De naam van deze rivier gaat terug op het Irokese (Indianenstam) woord “ohiyo”) en dat betekent “Grote stroom”.

De Ohio-rivier is een zijrivier van de Mississippi en heeft zelf een lengte van 1579 km. Het loopt langs de grenzen van Ohio, Indiana, Kentucky en West Virginia, dus je komt er altijd snel achter wanneer je van de ene naar de andere Amerikaanse staat reist.

Triple-C: Cleveland, Columbia en Cincinnati

Ohio kent drie grotere steden die toevallig alle drie met de letter C beginnen. Dus die gaan we maar even goed verkennen.

De meest bekende stad van Ohio is toch wel Cleveland. Dit is ook de beste plek om je rondreis door Ohio te starten of te eindigen op het ritme van de rock & roll. In de agglomeratie Cleveland, aan Lake Erie, wonen maar liefst twee miljoen mensen. Cleveland was vroeger het equivalent van het Nederlandse Heerlen, Tilburg, Almelo of Helmond. De traditionele industrie was niet weg te denken uit de stad, maar toeristen zeker wel. Toch heeft de stad een mooie ontwikkeling gemaakt en is er veel aan de aantrekkelijkheid van de stad gewerkt.

In Cleveland vind je namelijk het Rock and Roll Hall of Fame, dat gewijd is aan alle belangrijke personen in deze muziekindustrie. Deze muziek- en dansstijl kwam in de jaren 1950-60 op in de Verenigde Staten. Er wordt veel gebruik gemaakt van drumstellen, elektrische gitaren en zang. Ken jij bekende Rock ’n Roll artiesten? Let’s Rock this Road Trip! Bezoek ook de overdekte Markthal West Side Market waarin je een heerlijke lunch bij elkaar kunt sprokkelen.

In het gebied tussen Cleveland en Columbus woont een groot deel van de Amerikaanse Amish. Hier staat de tijd even stil en kun je de paard en wagens nog in grote getalen op de weg tegenkomen. Wil je meer te weten komen over de levenswijze van de Amish? Dan raad ik je aan om het blog van de Amerikaanse staat Pennsylvania te lezen.

Ondanks dat Cleveland de ‘grootste stad’ van de staat Ohio is, is de hoofdstad van “The Buckeye State” Columbus. Ik raad je aan om in deze stad het Franklin Park Conservatory and Botanical Gardens te bezoeken, dat meer dan 400 plantensoorten huisvest (20 Dollar).

Daarnaast hebben we nog de derde stad dat begint met de letter C: Cincinnati. Deze stad is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Ohio-rivier en om lekker te lunchen.

We kunnen vanuit hier met de auto de andere Amish dorpjes bezoeken in Pennsylvania, de Ohio-rivier vervolgen richting de Mississippi of juist de Great Lakes tussen de VS en Canada verder bezoeken. Ik ben benieuwd waar jij voor kiest!

Geplaatst in Verenigde Staten & Canada

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *