Menu Sluiten

Kaaskop op Amerikaanse roadtrip in New England

Het wordt weer eens tijd om de Atlantische Oceaan over te steken en een bezoek te brengen aan het prachtige land van de Verenigde Staten. We hebben op Kaaskop Abroad al veel verschillende bestemmingen kunnen bezoeken in de Verenigde Staten, maar we zijn nog zeker niet uitgereisd. In dit blog bezoeken we een deel van de Amerikaanse regio New England, in het noordoosten van de VS. New England bestaat uit zes Amerikaanse staten, namelijk: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. We hebben Massachusetts en zijn prachtige omgeving aleens bezocht, dus nu is het aan New Hampshire en Vermont.

De naam voor de regio New England wordt al eeuwen gebruikt sinds het begin van de koloniale tijd, omdat het werd gekoloniseerd door puriteinen uit Engeland die het doel hadden een nieuw Jeruzalem te bouwen. Je kunt hier voornamelijk glooiende heuvels, dichte naaldbossen en een gevarieerde kust terugvinden. Met steden als Boston, Worcester en Providence is er ook nog genoeg cultuur te snuiven tijdens je bezoek aan New England.

Mijn gezin en ik hebben deze twee staten tijdens onze roadtrip door Noordoost-Amerika bezocht in 2015. Na een lang bezoek aan New York City waren Boston en Cape Cod (Massachusetts) aan de beurt. We vertrokken toen richting het binnenland van New Hampshire en Vermont om de prachtige natuur hier te ontdekken voordat we Canada binnenreden. Let’s get warmed up and explore these two beauties. Lees je mee?

New Hampshire

Deze wandeling hebben we in de White Mountains gelopen onder andere (2015)

We sliepen tijdens dit deel van onze roadtrip in de Amerikaanse staat New Hampshire in een leutig houten bungalow ergens in de bossen. Er stroomde vlak voor ons huisje een riviertje en je voelt je hier écht één met de natuurlijke omgeving van deze prachtige staat. “The Granite State” staat daarom vooral in teken staat van natuur door, met name, de grote bosgebieden en de beroemde White Mountains. Het heeft echter een hele kleine kuststrook, dus voor een strandvakantie kun je beter een combinatie maken met naburige staten.

Het huisje waar we sliepen, hoe cute! (2015)

Het is het handigst om New England in ieder geval te ontdekken met de auto. Zo kun je gemakkelijk de Kancamagus Highway (Route 112) tussen Conway en Lincoln berijden die dwars door het nationaal park White Mountains loopt. Als je slim bent, neem je wat lekkers mee zodat je op de fantastische uitzichtpunten even kunt picknicken. De snelweg is vernoemd naar de oorspronkelijke Indianen die hier ooit woonden. Doordat de snelweg door het nationaal park loopt, zijn er veel verschillende kampeerterreinen en plaatsen om te picknicken te vinden. Voor restaurants, hotels en tankstations moet je toch naar de in- en uitgangen het park rijden, waar ook de bezoekerscentra te vinden zijn. Zo kun je in het stadje North Conway veel verschillende outlets bezoeken en zelfs even langsgaan bij de Kerstman in Santa’s Village (Jefferson).

Zicht op het park vanuit de Highway (2015)

Wij hebben een aantal mooie wandelingen kunnen maken over de vele trails die door de White Mountains lopen. Het park is heel goed bijgehouden en schoon, dus je voelt en ervaart de natuur vanaf de eerste rang. Er zijn rivieren, watervallen en geweldig mooie kliffen. Vooral de watervallen van Glen Ellis Falls en Sabbaday Falls vonden we spectaculair. In de winter worden de White Mountains zelfs ondergedompeld in sneeuw, waardoor je hier fantastisch kunt skiën.

Één van de watervallen in de White Mountains (2015)

Het letterlijke hoogtepunt in New Hampshire is te vinden in het Mount Washington State Park. Dit bosrijke berggebied rijkt tot 1917 meter hoogte met de top van de Mount Washington en ligt in de White Mountains. Dit is ook de hoogste berg van Noordoost-Amerika. Je kunt hier mooie wandelingen maken over de trails en het is ook gemakkelijk te bereiken met de auto (via route 16 naar Pinkham Notch) of de trein (Cog Railway). Tijdens je tocht naar de Mount Washington kom je steile kliffen, dikke mistbanken en mooie uitzichten tegen. Please, drive safe! De berg is zelf vernoemd naar de oud-president George Washington. Andere bergen hebben ook namen van ex-presidenten, zoals Eisenhouwer en Jefferson. Ze liggen namelijk in de Presidential Range van het berggebied. Zie jij welke berg welke president was?

Uitzicht vanuit en op de bergen (2015)

De Indian Summer (de herfst) is geen plaats of staat op zich, maar hier wordt het seizoen aangeduid waar de bomen in de regio van New England massaal verkleuren. Rood, geel en bruin. Tijdens de zomermaanden raad ik je juist aan om Meredith (NH) te bezoeken. Hier zijn ’s zomers veel muziekfestivals. Het plaatsje wordt omringd door verschillende meren zoals Lake Winnipesaukee, Winona, Wicwas en Kanastka. Omdat het ’s zomers hier lekker warm kan zijn, plons je regelrecht het water in. Kijk wel uit voor bevers!

Vermont

Kletterend beekje in de bossen (2015)

We zijn zelf niet heel lang in Vermont gebleven, omdat Canada stond te popelen om ons op te vangen. Toch heeft Vermont heel veel moois te bieden en heb ik het regelrecht op mijn bucketlist gezet. Ook hier kun je genieten van de weelderige bossen tijdens de Indian Summer en de besneeuwde bergtoppen in de winter. Daarnaast staat het ook bekend om de maple syrup, waar Vermont bekend door is geworden. Ook het bekende ijsjesmerk Ben & Jerry heeft zijn oorsprong in Vermont; Als ijscoliefhebber moet je dus wel echt Waterbury bezoeken en maar eens zien hoe dat ijs wordt gemaakt.

Normaal ski ik in Oostenrijk, maar hoe vet zou het zijn om een Amerikaanse skivakantie mee te maken? Het Vermontse Killington Ski Resort is het grootste skigebied van Oostelijk Amerika. Met zo’n 200 pistes en 20 liften, afgewisseld met knusse barretjes en hotels, kun je hier flink vertoeven van je skivakantie. In de zomermaanden hoef je je ook niet te vervelen, want dan kun je in dit berggebied prachtig mountainbiken of wandelen. Vooral de Killingtonberg (1293 meter) staat dan centraal, waar je ook een spectaculair uitzicht hebt op de staat Vermont.

Vermont heeft, net als New Hampshire, geen grote steden zoals Boston. Toch doen alle dorpjes vrolijk en groot aan. De hoofdstad Burlington is ook echt een leuke studentenstad waar alles te vinden is. Als je de bruisende stad verlaat, kom je in alle richtingen al dus snel uit in natuurlijke gebieden. Ga ook zeker een stukje van de Connecticut Rivier volgen tijdens je rondreis door deze staten, want die loopt precies over de grens met New Hampshire. Het Champlainmeer, grenzend aan de staat New York, is ook een fijne plek om verkoeling te zoeken.

We hebben in dit blog twee Amerikaanse staten bezocht die veel op elkaar lijken, maar toch ook veel met elkaar verschillen. Ik zou je zeker aanraden om dit deel van New England mee te nemen in je volgende rondreis door Noordoost-Amerika. Gemakkelijk te combineren met Boston, New York of Montreal, natuur in overvloed én er zijn genoeg dingen om te doen en te zien.

Geplaatst in Verenigde Staten & Canada

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *