Menu Sluiten

Kaaskops favoriete kerstmarkten

De gezellige feestdagen staan weer voor de deur. Dat wordt veel eten, drinken en gezellige spelletjes doen met je favoriete vrienden en familie. Om al helemaal in de kerstsfeer te duiken, neem ik je vandaag mee langs een magische kerstreis langs zeven van mijn favoriete kerstmarkten. Ver weg en dichtbij. Of je er nu naartoe gaat voor de glühwein, de kekke marktjes of de sfeervolle lampen en muziek, een kerstmarkt heeft voor ieder wat wils. Lees je mee?

Düsseldorf, Duitsland

Düsseldorf is als Duitse stad over de grens al één van mijn favoriete bestemmingen het gehele jaar door. Toch heeft het tijdens de donkere winteravonden iets magisch wanneer de hele stad gevuld is met een schitterend scala aan 8 (!) kerstmarkten als Sternchen Markt en Engelchen Markt. Met een paar heerlijke Glühwein in de nek zul je je hier niet zo snel vervelen. Er zijn een aantal buitencafés en schaatsbanen in het centrum van de stad, maar ook langs de stromende Rijn zul je veel kersthuisjes vinden met zelfs een reuzenrad.

nog t/m 30 december 2023 te bezoeken

Dickensnight Brandevoort, Nederland

In de wijk waar ik zelf woon stap je één keer per jaar binnen in de tijd van Charles Dickens tijdens de betoverende Dickensnight. Hier worden de straten omgetoverd tot een levendig dorp terug in de tijd, bevolkt door personages uit zijn klassieke verhalen. Kunstenaars en ambachtslieden brengen de Victoriaanse tijd tot leven, terwijl straatmuzikanten de sfeer vullen met nostalgische tonen. Het is een unieke gelegenheid om je onder te dompelen in de charme van een vervlogen tijdperk. En vergeet niet dat je gewoon gezellig met mij een rondje over de kerstmarkt kunt lopen.

Zondag 17 december 2023 te bezoeken

Antwerpen, België

In het historische centrum van Antwerpen is de kerstmarkt van Antwerpen ook elk jaar weer een bijzondere plek om te bezoeken. De stad is gekleurd met veel verschillende lichtjes en aan de Schelde zijn ontiegelijk veel kersthuisjes neergezet waar je lekker kunt smullen of handgemaakte kunstwerkjes kunt kopen. Schaatsend op de Groenplaats en nog de laatste kerstcadeaus shoppen op de Grote Markt. Belgische wafels, chocolade en een lekker pintje liggen al op jou te wachten.

Nog t/m 7 januari 2024

Rovaniemi, Finland

Rovaniemi staat vooral bekend om de thuisbasis van de Kerstman. In het Santa Park – heel toeristisch – kun je de Kerstman en zijn elfen het gehele jaar door bezoeken. Het is wel zo dat zijn échte werkplaats op een geheime plek ligt in Fins-Lapland, diep verborgen in de sneeuw. Maar hij heeft een officiële residentie gebouwd nabij Rovaniemi om zijn liefde en vrolijkheid ook ná de kerstdagen met de wereld te delen. Je kunt er gemakkelijk komen met de lokale bus 8, de Santa’s Express of te voet (8 km). Ga alvast brainstormen over je wenslijstje voor aankomende Kerst en vergeet die ook zeker niet mee te nemen tijdens je bezoek aan Fins-Lapland. Sinds 1985 zijn er al 18 miljoen brieven aangekomen in Santa Claus Main Post Officie en de elfen staan met veel plezier klaar om je lijstje alvast in handen te nemen.

Het hele jaar door, want de kerstman woont hier! 

Berlijn, Duitsland

De Duitse hoofdstad is altijd voor mij een geliefde stad geweest om te bezoeken, maar zeker tijdens kerst. De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche Kerstmarkt is een hoogtepunt met zijn fonkelende lichtjes, geurige glühwein en traditionele lekkernijen die je in de feeststemming brengen. Maar eigenlijk is de hele stad Berlijn gevuld met een kleurrijk en gevarieerd kerstaanbod. Heb jij al zin om Berlijn tussen kerst en nieuw te bezoeken? Een ideaal reisje om als kerstcadeau te doen.

Nog t/m 28 december 2023 te bezoeken

Liége, België

Luik transformeert in een betoverend kerstlandschap tijdens de “Village de Noël”. De stad wordt een sprookjesachtig decor van fonkelende lichtjes, betoverende muziek en heerlijke smaken. Het reuzenrad biedt een panoramisch zicht op de Waalse stad aan de Maas. Proef ook zeker de ‘Coca Liégeoise; , een traditioneel Luiks kerstgebak, als kers op de taart aan dit Franstalig sprookje.

Nog t/m 30 december 2023 te bezoeken

Natuurlijk zijn er zoveel meer kerstmarkten in Europa te bezoeken. In Duitsland kun je gemakkelijk naar Aken, Keulen, Münster, Oberhausen en Bonn om de Duitse winter te vieren met wat schnapps en glühwein. Maar ook Brussel, Amsterdam, Praag, Boedapest en andere Europese stenen lenen zich perfect voor een kerstbezoek.

Alvast fijne feestdagen gewenst!

 

Geplaatst in Europa

Misschien is dit ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *